poniedziałek, 16 maja 2016

CZYSTOZIARNISTY Whole&Pure chleb mieszanka do wypieku chleba w domu

W marcu biegłam półmaraton w Sobótce... w pakiecie startowym każdy dostał energetycznego batona. Tyle się działo, że zjadłam go dopiero jak wróciłam do domu. Razem z batonem znalazłam ulotkę z przepisem na samodzielne jego wykonanie. Jednym ze składników batona jest mieszanka do wypieku Czystoziarnisty Whole&Pure. Długo zwlekałam z zakupem, ponieważ dostępna była do tej pory tylko w internetowych delikatesach (i trzeba było pokryć dodatkowe koszty dostawy). Przed weekendem udało mi się znaleźć ją w osiedlowej Biedronce i to w całkiem atrakcyjnej cenie - 5,99 zł. Kupiłam od razu kilka sztuk (bo nie wiadomo czy ten produkt trafi do stałej sprzedaży czy to jednorazowa akcja). 



Najpierw postanowiłam upiec chleb, według przepisu na opakowaniu.




Do jego wypieku oprócz kupionej mieszanki potrzebujemy pestek dyni, wody, miodu, oleju, soli...



Składniki mieszamy, odstawiamy na 5 minut i przekładamy do dołączonej do mieszanki foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Po 2 godzinach wkładamy nasz chlebek do piekarnika na ok. 70 minut, a po 5 godzinach od wyjęcia wypieku możemy się cieszyć pysznym chlebkiem upieczonym we własnym domu...



Genialnie proste!

Jak widzicie mój chleb nie wyszedł może jak na poniższym wideo, które udało mi się znaleźć:

ale bardzo szybko zniknął ze stołu... jest po prostu pyszny! 

Dziś lub jutro upiekę wreszcie te batony. Trzymajcie kciuki. 

--------------------------------------------------

edit:
upiekłam batony :D
Tak się prezentowały:







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz